Csatári dűlő Egyeztetés a Csatáris ügyekről

Egyeztetés a Csatáris ügyekről

A Csatári dűlő fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban október 26-án egyeztetés volt a Polgármester irodájában. A Csatárisokat három lakó képviselte. A továbbiakban az egyeztetésről készült emlékeztető olvasható.

Tárgy: Csatári lakópark fejlesztésének, fenntartásának 2010Q4-es egyeztetése

Résztvevők: Szöllősi Ferenc Attila - Polgármester, Füzesi József - Alpolgármester, Sárga Róbert - Személyi titkár, Tóthné Szentandrássy Csilla - 6. sz. körzet képviselő, Négyesiné Madenszky Edina - Csatári lkp. képviselő, Gyurkó Tamás - Csatári lkp. képviselő, Szekeres István - Csatári lkp. képviselő

Az emlékeztetőt készítette: Szekeres István

Prioritás 1. témák

1. Az eddig elkészült aszfalt-utak fenntartása, javítása, gondozása

• Az eddig elkészült aszfaltozott utak (Károly Gáspár feljáró, Kelecsényi feljáró, Ond vezér utca, Kond vezér utca) javítása és fenntartása önkormányzati feladat, ennek megfelelően a Hivatal folyamatosan végzi az ellenőrzéseket és javításokat felmerülő úthibák esetén.

• A jelenlegi aszfaltos útfelületen jelentkező pókhálósodásos hibák felmerésre kerülnek és bitumennel ideiglenes javítást kapnak.

 

2. Az Ond vezér utcára sebességkorlátozó - 30-as - táblák és fekvőrendőr kihelyezése

• Lecsavarozható fekvőrendőr kihelyezését az Önkormányzat jelenleg nem támogatja, mert Pécel egyéb területén kihelyezett ilyen jellegű lassítók egyrészről felszedésre kerültek, másrészről kerülgetésükkel több szegélyproblémát okozott. Amennyiben szükséges, a téma a későbbiekben ismételt újratárgyalásra kerülhet.

• Sebesség korlátozó táblák – pihenő övezet – kihelyezése folyamatban

 

3. Téli hókotrás, útszórás

• Az Önkormányzat új szerződést kötött az útszórásra és a hókotrásra vonatkozóan 3 vállalkozóval Pécel 3 részre osztott gondozására vonatkozóan. (eddig 1 vállalkozó végezte a munkát) Várhatóan sokkal nagyobb intenzitással fog ezen változás miatt folyni a Csatári hómentesítése és a feljárók síkosság-mentesítése idén. A sikosság mentesítés idéntől nem sószórással fog megvalósulni, hanem olyan speciális granulátummal, ami környezetbarátabb és egyben nem tesz kárt az autókban.

• A Csatári területén a tél beállta előtt az utak felmérésre kerülnek és a kritikusan kátyús részek feltöltést kapnak, hogy a nem szilárd útburkolattal rendelkező mellékutcákban is biztosítható legyen a nagyságrendi hókotrás.

 

4. Károly feljáró tetején levő "Y" elágazás javítása

• Az Önkormányzat 2 héten belül felméri a lehetséges – akár először ideiglenes – javítás módját és még a tél beállta előtt elkészítteti a javítást

 

5. Kelecsényi lejáró elején lévő rácsos elvezető javítása

• A rácsos vízelvezető első részének kialakítása és átadásra kerül, ezt követően a vízlevezető másik része kerül javításra ( időjárás függvényében)

 

6. Kond vezér – Töhötöm utca kereszteződésben levő vízelvezető cső

• Az Önkormányzat felméretteti a megoldás lehetőségét és a cső cseréjével a csapadékvíz elfolyás biztosítását rendezi

 

7. Előd vezér utcai játszótér fenntartás, takarítás, környezet rehabilitáció

• Az Önkormányzat felajánlott gépi segítséget – markoló – a játszótér környékének rendbetételére. Kérés lakossági elképzelés rögzítése, amely alapján a munkálatok egyeztetésre és indításra kerülhetnek.

 

8. Csatári lakópark tovább mellékutcáinak aszfaltozása

• A lehetőségek további elemzésére a 2011Q1-es egyeztető tárgyalás alkalmával térünk vissza. Addig fontos szempont a csapadékvíz elvezetés kialakításának első prioritású tervezése, mert csak olyan helyen támogatható a szilárd útburkolat kialakítás, ahol a csapadékvizet elszállítani képes árokrendszer már működik.

 

9. Kelecsényi/Károly feljáró – súlykorlátozás érvényesítés

• Az Önkormányzat rendőrségi ellenőrzést küld ki a területre sűrűbb ellenőrzés céljából, illetve a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyó esetekről készült lakossági fotók alapján eljárás indítását – szabálysértés feljelentés – kezdeményezi. Kérjük tehát a lakosságot, hogy a szabályszegőket fotózzák le és a fotókat jutassák el a Csatári képviselők egyikéhez, ahonnan összegyűjtve küldjük az Önkormányzat felé továbbintézkedésre az eseteket.

 

Prioritás 2. témák

10. Vízművekkel való problémák

• A vízművek új vezetést és tevékenységi újraszervezést kap, aminek nyomán várható a vízművek munkájának pontosabbá válása.

 

11. Csatári lakóterületre feljáró minibusz terv

• Alapvetően téli időszakban kiemelt kockázattal bír a meredek fel-és lejárókon a tömeges utas-szállítás, továbbá az Álmos vezér utcában a feljárók közötti szakaszon nincs szilárd útburkolat, így ezt a témát ideiglenesen elvetettük.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 19., Vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!